Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-09@03:38:29 GMT

دانشگاه باید نوآور و نو پذیر باشد

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۰۸۸۱۸

وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: ویژگی دانشگاه این است که نوآور و نو پذیر باشد و این را به جامعه القا کند جامعه هم در مقابل تغییرات روز آمد مقاومت به خرج دهد.

خبرگزاری میزان -محمد علی زلفی گل در نشست معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی با موضوع تبیین سیاست‌ها و برنامه‌های وزارت در حوزه پژوهشی گفت: در دنیای کنونی وقرن بیست و یکم که آن آوری پ نوآوری تعیین کننده است ما نیز تافته جدا بافته از دنیا نیستیم هم از تجربیات دنیا استفاده می‌کنیم و هم توجه کنیم به این عرصه و مدیریت ظرف و ظرفیت پژوهش و نوآوری باید برنامه داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ما باید هدفمان در عرصه علمی و پژوهشی مشخص باشد و آنچه که اهداف را برای ما مشخص می‌کند برنامه‌های فرادستی شامل بیانیه گام دوم، نقشه فرهنگی کشور و نقشه جامع علمی کشور است که حتما باید آن را مورد نظر قرار دهیم و به گونه‌ای برنامه ریزی کنیم که آن مأموریت‌ها که برای وزارت علوم پیش بینی شده است محقق شود.

وزیر علوم گفت: وقتی برنامه داشته باشیم راه کار‌های اجرایی هم برای تحقق آن خواهیم اندیشید بنابراین در دوره جدیدی که در این دولت ایجاد شده است ما ضمن توجه و بهره‌مندی از تجربیات چهاار دهه گذشته باید با پشتوانه آن گام‌های موثری برای تحقق آن برداشته و شاخص‌های فن آوری را ارتقا دهیم.

بیشتر بخوانید: افزایش ابتلا دانش آموزان به کرونا / لزوم بازنگری در مصوبات ستاد کرونا برای آموزش‌های حضوری

وی افزود: دانش علم سنجی و فن سنجی در کشور ما رشد خوبی داشته است اگرچه که برنامه ریزی ما برای ارتقا شاخص‌ها نیاز به بستر‌های سخت افزاری ترم افزاری و حمایتی خواهد داشت.

زلفی گل گفت: ما منابع انسانی سرشار داریم که از عوامل موثر برای پیشرفت هر کشوری است که باید بروز و ظهور داشته باشند.

وزیر علوم گفت: منابع مادی خام هم فراوان داریم، اما در اعتبارات مضیقه هوایی داریم، اما باید بتوانیم با. ارتباط منابع مادی و انسانی ارتباط منطقی برقرار کنیم.

زلفی گل ضمن اشاره به اینکه در نظام ایده‌ها و نیاز‌ها هدف ما برقراری این ارتباط منطقی است، اظهار کرد: نظام ملی نوآوری داشته ایم اما حلقه‌ها و تکه‌های از آن کم رنگ بوده است و این نقشه جامع کشور و نظام ملی نوآوری که برای پیشرفت کشور ضروری است هنوز بالغ نشده است. ما باید این نظام ملی نوآوری را تکمیل و به بلوغ برسانیم و اکوسیستم فناوری را جامع الاطراف ببینیم.

وی ادامه داد: در نظام ملی نوآوری هم آموزش باید جدی و هدفمند باشد و هم پژوهش و نوآوری و به ویژه فرهنگ که فاکتور مهمی در این راستا است. در جامعه ما هر تصمیم سازی بر مبنای علم باشد.

وی گفت: ما باید باور داشته باشیم که برای ایجاد اشتغال به سمت مراکز رشد برویم. ایجاد شغل برای کسانی که سواد عالی دارند هزینه بالا تری دارد.

وزیر علوم گفت: ما باور داریم که اعضای هیئت علمی با سلایق مختلف هستند و ما تمام سلایق علمی را می‌خواهیم ببینیم.

زلفی گل گفت: نوع نگاه ما در مدیریت آموزش عالی جامع الاطراف باید باشد. از این رو همه اعضا با هر ایده و پیشنهادی می‌توانند به تصمیمات ما در این وزارت خانه کمک کند چرا که تولید علم برای ما مرجعیت ایجاد می‌کند.

زلفی گل ادامه داد: ویژگی دانشگاه این است که نوآور و نو پذیر باشد و این را به جامعه القا کند جامعه هم در مقابل تغییرات روز آمد مقاومت به خرج دهد.

وی گفت: دهد ما باید بپذیریم که در عرصه علم و فناوری باید از تجربه دنیا استفاده و آن را بومی کنیم و چشم بسته آن را نپذیریم.

زلفی گل افزود:ما هفتادم شش هزار سند همکاری بین اللمللی داریم در کشور اساتیدی داریم که به مرجعیت علمی رسیده اند.

وی گفت: نباید با دانشمندان و پژوهشگران با تحکم رفتار کنیم، اما برای استفاده از نهایت پتانسیل آن‌ها باید تشویق و ترغیبشان کنیم.

زلفی گل اظهار کرد:برای افزایش ارتباطات بین اللمللی اساتید و دانشجویان بهای بیشتری به تحقیقات آن‌ها بدهیم، ظریب همکاری تیمی را بالا ببریم چرا که در زمینه کار تیمی ضعیف هستیم و بدین واسطه می‌توانیم کار تیمی را تشویق کنیم.

وزیر علوم گفت:در سیستم علمی حسادت نکنیم چرا که با تشویق می‌توانیم ارتقا پیدا کنیم مدیران عرصه علمی باید با نگاه باز و سخاوتمندی بیشتری پیش بروند چرا که ما به دنبال رسیدن به مرجعیت علمی هستیم از این رو باید هر فعالیتی برای تشویق این امر است انجام دهیم.

وی گفت:باید شرایط گونه‌ای باشد که افرادی که نگاه و کار کیفی دارند بیشتر دیده شوند. از فرصت و قدرت خود استفاده بیشتر دا داشته و روند تعاملات بین اللمللی اساتید و قوانین آن را تسهیل کنیم.

زلفی گل گفت:دانشگاه‌ها در این زمینه باید مستقل باشند و فعالیت‌های مثبت خود را به ما اعلام تا سرلوحه کار سایر دانشگاه‌ها نیز قرار گیرد از این رو نباید بگونه‌ای باشد که ما به آن‌ها دیکته کنیم.

وی در این راستا گفت: ما در وزارتخانه در خدمت نظام آموزشی کشور و خدمات رسانی بهتر به آن‌ها هستیم و امیدواریم با تحقق آن چند گام علمی بیشتر به پیش برویم.

وزیر علوم ادامه داد: ما باید در نخبه پروری و نخبه گماری و توزیع متوازن استعداد‌ها باید فکر کنیم که همین باید از آموزش و پرورش آغاز شود، یقینا کسی که در دانش آموزی در المپیاد مدال می‌آورد با تسهیل امکانات می‌تواند در دانشگاه نیز افتخار آفرینی کند.

وی با اشاره به اینکه امسال سال علوم پایه است گفت: باید برنامه‌های جدی برای برای آن داشته و برای ترویج علوم پایه و معرفی آن تلاش کنیم.

زلفی گل خطاب به معاونان پژوهشی گفت: نهایت تلاش خود را بکنید تا بودجه خود را از دانشگاه‌ها بگیرید چرا که ۱۵ درصد بودجه دانشگاه‌ها باید به پژوهش و سه درصد به موضوعات فرهنگی اختصاص پیدا کند. چرا که اگر این حمایت‌ها نباشد کیفیت فعالیت‌های پژوهشی کاهش می‌یابد.

وی در پایان گفت: تشویقی مقالات را جدی بگیرید. اهرم‌های تشویقی بسیار مهم است چرا که با حمایت‌های حداقلی می‌توان پیشرفت‌های بسیاری در رتبه علمی کشور کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: دانشگاه وزارت علوم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دانشگاه وزارت علوم نظام ملی نوآوری وزیر علوم گفت دانشگاه ها زلفی گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۸۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود

مرکز ملی مغز به عنوان یک مرکز پژوهشی، آموزشی، درمانی، توانبخشی، ترجمان دانش و تولید فناوری‌های نوین در زمینه اختلالات عصبی و سلامت مغز به صورت کنسرسیومی از دانشگاه‌ها و کادر علمی و آموزشی مرتبط با مطالعات بالینی و پایه مغز و اعصاب و حوزه‌های مرتبط در دانشگاه‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی ایجاد و فعالیت خواهد داشت.

ماهیت اصلی مرکز ملی مغز، عملی کردن دیدگاه همکاری‌های علمی و تحقیقات بین‌رشته‌ای و نزدیک کردن فضای علوم پایه و بالینی است. این مرکز به عنوان یک واحد مستقل با تمامی دانشگاه‌ها و مراکز علمی همکاری‌های علمی و فناورانه خواهد داشت و برای قسمت درمان با بیمارستان چندتخصصی متعلق به دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر در تعامل خواهد بود.

مراحل اجرایی ایجاد مرکز ملی مغز هم اکنون با ۳۰ درصد پیشرفت عمرانی طرح و تشکیل هسته‌های تخصصی با حضور متخصصان بین‌رشته ای، تفاهم همکاری با شرکت‌های فعال درحوزه نوروتکنولوژی و مراکز علمی از جمله آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و همکاری با انجمن جهانی آلزایمر و شروع اجرای پروژه پیشگیری از افت عملکرد‌های شناختی سالمندان در ایران دردست اقدام است.

همزمان با اجرای این برنامه، دو فراخوان در حوزه توسعه نوروتکنولوژی برگزار و کتاب کار «ذهن فعال» در سالمندی نیز انتشار یافته است و تلاش‌هایی نیز برای همکاری در برگزاری مدرسه علوم اعصاب اجتماعی، تدوین پروپوزال بانک داده جامع عصبی ایرانیان در مرحله ثبت، تاسیس آزمایشگاه فوتوبایوماجولیشن و درد نیز انجام شده است.

در راستای اجرای این طرح ملی شماری از پزشکان پژوهشگر جذب و همکاری با اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و فنی نیز انجام شده و ۲۰ پروژه تحقیقات کاربردی درحوزه‌های اولویت دار، فعالیت کمیته عصب روانپزشکی دستیاران روانپزشکی و تدوین برنامه کمیته دستیاری نورولوژی، راه‌اندازی پروژه نوراکس در قالب دوره‌های تربیت پژوهشگر و فناور و همچنین راه‌اندازی وب سایت و شبکه‌های اجتماعی مرکز از دیگر اقدامات در راستای ایجاد مرکز ملی مغز نیز صورت گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • افزایش حق الزحمه دستیاران پزشک به ۱۵ میلیون تومان
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی افزایش یافت
  • جشنواره فرهیختگان جوان آغاز شد
  • ۲۰۰ نفر در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی جذب می شوند
  • انعقاد تفاهم نامه علمی بین دانشگاه علوم پزشکی یزد و اندونزی
  • نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند
  • مُلک و مِلک مولود مانای معلم است
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود