Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-09@15:19:14 GMT

تازه‌ترین شماره هفته نامه «آتیه نو» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۷۶۶۶۴

به گزارش ایلنا، هفته نامه آتیه نو در گزارشی با عنوان «نقشه‌خوانی رفاه در بودجه ۹۸» که روی جلد این شماره از آتیه نو هم نشسته، تلاش کرده به این پرسش پاسخ دهد که آیا دولت و مجلس می‌توانند بودجه سال۹۸ را به مسیر سخت مبارزه با فقر و برآوردن حداقل مطالبات رفاهی مردم هدایت کنند؟

به نوشته این هفته نامه، بودجه سال۱۳۹۸ که اساس برنامه‌های مالی دولت را در یکی از حساس‌ترین مقاطع تاریخی کشور تشکیل می‌دهد طی روزهای آینده به مجلس می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقفه چند روزه در ارائه بودجه۹۸ به مجلس برای لحاظ‌کردن نقطه‌ نظرات مقام معظم رهبری نشان‌دهنده توجه ویژه به برنامه مالی دولت است؛ برنامه‌ای که قرار است علاوه بر پیشبرد اهداف توسعه‌ای کشور، بخش‌های مختلف اقتصاد و بازارها را نیز در شرایط تشدید تحریم‌ها مدیریت کند.

یکی از مهم‌ترین وعده‌هایی که دولت در بودجه سال۹۸ در خصوص معیشت مردم و کمک به سطح رفاه آن‌ها داده، تامین کالای اساسی موردنیاز و افزایش ۲۰درصدی حقوق‌ها و دستمزدهاست. هرچندکلیات این برنامه کماکان مورد انتفاد بسیاری از کارشناسان قرار دارد.

همان‌طور که بررسی‌های تازه مرکز پژوهش‌های مجلس نیز با آمارهای موثق تایید می‌کند، آمار اقشار زیر خط‌فقر به طرز قابل‌توجهی افزایش داشته و نسبت به سال گذشته رشد بیش از ۲۰درصد را تجربه کرده است و اگر بر اساس برخی گمانه‌زنی‌ها نرخ تورم تا پایان سال۹۷ به ۴۰ تا ۵۰ درصد برسد، این میزان، افزایش نیز خواهد یافت.

یکی از عوامل مهمی که در بالا رفتن آمار جمعیت زیرخط‌فقر اثر گذار بوده، افزایش قیمت اقلام خوراکی است که اگر در بودجه سال ۹۸، تدابیر جدی‌تری نسبت به آن اتخاذ شود، بخش زیادی از بار هزینه‌ای افزایش تورم از دوش مردم برداشته می‌شود. اما دولت و سیاست‌های بودجه تا چه اندازه تامین نیاز مردم به کالاهای اساسی را با هزینه‌های کمتر تضمین خواهد کرد؟

مسکن یا اردوگاه‌های معیشتی؟!

هفته نامه آتیه نو در گزارش دیگری به قلم محمد زینالی اُناری؛ پژوهشگر حوزه رفاه به این پرسش پاسخ داده است که چطور سیطره مهندسی مسکن بر سیاست‌های رفاهی به بازتولید حاشیه‌نشینی در شمایل شهرک‌های مدرن انجامیده است؟

به نوشته زینالی اُناری، از دیرباز نظام‌های شهری ما به‌صورت محله‌های موزاییکی سازماندهی شده و به‌دلیل وابستگی کمتر نظام اقتصادی به شهر، میزان تمرکز نظام شهری کمتر از امروز بود. اما امروزه نظام متمرکز شهری روزبه‌روز گسترش یافته، به‌دلیل افزایش ارزش کاربری و اقتصادی زمین، بر قیمت آن در مرکز شهر افزوده می‌شود.

پناهگاه‌هایی که در آن‌ها خوردن و خوابیدن شبانه رخ می‌دهد و روز‌ به‌ روز بخش‌های سکونت گاهی شهر را زیاد و زیادتر می‌کند تا وضعیت تمرکز در قطب مرکزی نظام شهری روز به‌ روز بیشتر شود. همین امر، موجب متأثرشدن قیمت زمین در جاهای دیگر هم شده و نظام اقتصادی شهر را وابسته به ارزش زمین کرده است.

اولین حاشیه‌ها یا حلبی‌آبادها از وقتی که تهران دیوار داشت، در اثر مهاجرت روستانشینان به طمع ارزش اقتصادی زمین شهر و نهایتاً رواج کار و درآمدهای معیشتی پیرامون ارزش اقتصادی زمین شهری شکل گرفته است، حاشیه‌هایی که متعاقباً قطب ضعیف اقتصادی خارج از شهر را در برابر قطب اقتصادی مرکز آن قرار داده، روز‌به‌روز آن را ارزشمندتر کرد.

در این شماره از آتیه نو، محمد حاجی بابایی، کارشناس تامین اجتماعی به تعدادی از سئوالات درباره نحوه و میزان احتساب جرائم بیمه‌ای پاسخ گفته است.

عنوان برخی دیگر از مطالب شماره ۱۸۲هفته نامه آتیه نو

-شرکت‌ها را نمی‌توان با مدیران پروازی اداره کرد

-ضرورت خروج از چرخه فقرساز

-مبل‌سازی؛ از مهارت تا پیشه

-پژوهش‌های کاربردی؛ نقشه راهی برای عبور از چالش‌های رفاهی

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شماره 182 هفته نامه آتیه نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۶۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند | فعالان اقتصادی هم پول ملی را خسارت می‌دانند!

آفتاب‌‌نیوز :

حمیدرضا رستگارپور در گفتگو با ایلنا درباره اثر وضع مالیات بر افزایش قیمت کالا اظهار اشت: یکی از موضوعاتی که باعث بالا رفتن قیمت‌ها می‌شود دقیقا موضوع مالیات است و وقتی در قانون بودجه سهم مالیات را مشخص می‌کنند اینکه چقدر از بودجه قرار است از مالیات تامین شود. این سهم خود به خود اثر وضعی خود را بر روی قیمت تمام شده کالا می‌گذارد.

وی ادامه داد: در واقع این هشدار را می‌دهد که انواع کالا براساس قانون بودجه تا چه حدی و تا چه درصدی گران می‌شوند و افزایش قیمت هم در نهایت منجر به کاهش قدرت خرید مردم می‌شود و با وجود اینکه هنوز مالیات سال ۱۴۰۳ اعمال نشده، اما شاهد گرانی‌های پیش از موعد آن هستیم.

رییس اتاق اصناف تهران با بیان اینکه این آلارم‌ها منجر به ایجاد انتظارات تورمی می‌شوند، گفت: این انتظار تورمی برای تمام کالا‌ها وجود دارد و قدرت خرید مردم هم نسبت به خرید کالا به طور قطع کمتر می‌شود و می‌بینیم در حالی که کمتر از دو ماه از سال گذشته، اما برخی از کالا بین ۳۰ تا ۴۰ درصد گران شده‌اند و تنها دلیل آن هم انتظارات تورمی است.

رستگارپور افزود: دولت باید تدبیری برای انتظار تورمی ایجاد شده داشته باشد. در جامعه این توصر ایجاد می‌شود که مطمئن هستند که کالا گران می‌شود، اما این افزایش قیمت چه زمانی قرار است اعمال شود و اساسا علت آن چیست؟ در حالی که گفته می‌شود برای مثال قرار است که تا انتهای سال قیمت جدید اعمال شود، اما در ابتدای سال اثر آن را می‌بینیم. 

وی با بیان اینکه بودجه ریزی نباید به گونه‌ای باشد که مردم را به سمتی هدایت کند که پول را به کالا تبدیل کنند، تاکید کرد: تقریبا تمام مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند و هم فعال اقتصادی و فعال در کسب و کار‌ها و هم مردم عادی پول ملی را خسارت می‌بینند و می‌دانند. از این رو مسئولان کشور باید برای این موضوع تدبیری بیندیشند تا ریال حداقل برای یک سال پشتوانه داشته باشد، یعنی مردم مطمئن شوند که ارزش این پول حداقل یک سال حفظ می‌شود و این خواسته ما در اصناف هم است.

رییس اتاق اصناف تهران گفت: در مجموع برداشت ما در اتاق اصناف این است که سال ۱۴۰۳ می‌تواند سال پر رونقی باشد و عوامل متعدد این موضوع را نشان می‌دهند و امسال فرصت‌های خاصی برای رونق اقتصاد دارد و اینگونه تلقی می‌شود اوضاع تیره و تار هم نیست.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • آمارهایی که با واقعیت اقتصادی جور در نمی‌آید | منشا اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه کجاست؟
  • آمارهای رئیسی با واقعیت های اقتصادی کشور نمی خواند /اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه افتاده /افزایش فهرست اعتبارات نهاد ریاست‌جمهوری
  • سوانح ریلی به ۳.۵ سانحه در هفته کاهش یافت
  • هزینه تشریفات شروع مجلس دوازدهم ؛ ۲۰۰ میلیارد تومان
  • وزارت جهاد تذکر گرفت؛ جلوگیری از صادرات جهت تنظیم بازار ممنوع است
  • مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند | فعالان اقتصادی هم پول ملی را خسارت می‌دانند!
  • معرفی چند اثر خواندنی که در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود/ از «نامه‌ای به آسمان» تا «تاکسی‌سواری»
  • کارشناسان صهیونیست: جنگ، اسرائیل را ورشکسته کرده است
  • خون رنگین زرگر‌ها در نظام مالیاتی ایران/ یک کارمند بیشتر از طلا فروش مالیات می‌دهد!
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟